Selasa, 12 November 2013

Project 5

Done yessKena lukis plan taman
Hampir siap 


Ckit lagi mau ciap bahaha

Jumaat, 18 Oktober 2013

Kembali bersama kawan-ii blog

PAssalamualaikum hai.. Hehe... Lama x berblog 
Alhamdulillah masih ada kesempatan nk berblog.. Ape khbar semua??
Cm ne hidup anda skg ok??
Formal lak kan kan kan .. Hahahaha
Aku tgok blog ni dah usang semacam haha..
Nk ceta ni... Perhhh budak u punya la ramai segak tapi sayangnye aku lak x pandai nk mngorat.. Isyh2.. X patot xpatot.. Laki x pandai takle awek hahaa..
Tu la kan.. Ape boleh buat dah nasib badan.. Kalau umur aku 25 dan still xde pasangan.. 
Aku akan guna 1 cara paling berkesan punya hehe...
 Caranya ialah
               |
               | 
               |
               |
               |
              👇
Mak tolong carikan cheq pasangan hidup hahaha... Mesty berjaya punya la...
K assalamualaikum..hehe.. T naim sambung lain ye.. Adiiiooozzz

Rabu, 25 September 2013

Suasana di universiti

Alhamdulillah kini dah masuk minggu ke 3 di Usm
Mmg best bergelar mahasiswa.. 
Kos saya perancang bandar dan wilayah....
Perhhhh..😔😔😔 banyak duit dikeluarkan..
Adat mengaji kan...
Duit ni asa laju je bila keluar.. Cm air paip haha... 
Btw.. Hidup mesty diteruskan walauape jua yang berlaku.. 
InsyaAllah saya akan belajar bersungguh-ii untuk grad 1st class ..😘😘😘😊😊😊😊👍

Selasa, 10 September 2013

assalamualaikum semua..hehehe..lama sudah x berblog..
meh naim nk ceta sikit bh haha
eh tgok dah ckp sabah haha
sebenarnya naim x pg sabah pon haha
just saja2
...naim sekarang ni sebok dengan assigment HBP (house,building and planning) baru masuk kelas dah ada 3 project..hehe
saboor je la
nak tahu naim wat ape untuk project naim??
jap ye
jgn gelak lak..lesing kang haa...
 belajar tulisan arkitek.sama x?? hehehe

 tulisan naim sendiri

lukisan naim sendiri..teruk kan.abaikan


ni la naim wat setakat ni.xpe nanty naim cuba wat yang terbaik ye.hehe..ok selamat malam bh..

Sabtu, 3 Ogos 2013

riang ria raya...

assalamualaikum hehehe...
lama sudah naim x mengemaskinikan blog naim..dah berhantu sudah hehe.
naim x lama lagi akan melanjutkan pelajaran ke unibesiti..
tergeliat lidah koi nak menyebutnye...haha..naim pon boleh berloghat pahang kan..see
yuran pelajaran naim 2 agak mahal la..isyh..isyh..isyhh...xpatot la..ade yang sudi nk derma x?? cian naim hehehe..
terpaksa la naim buat tabung pas2 g jalan2 kat mall..mintak derma bantuan ke unibersiti.hehehe.asa2 plan ni jadi x??hehehe
law menjadi naim nak wat la,.hehehe
xkan xde yang bersimpati dengan naim kan..kan..kan...
 oh ya..ni kawan naim iaitu cik yaya ade ajar cara nk dapat duit raya..kira duit raya la dekat2 nak raya ni.haha

Isnin, 22 Julai 2013

New PowerBank

assalamualaikum semua..hahaha.
cini marii...
naim nk gtaw cikit ni..naim ade beli powerbank baru..hahaha....eh x tahu ke mende powerbank 2??
xpe-xpe..meh nk cita bagi.haha
powerbank atau nama saintifiknya storage tenaga eletrik.hahaha
alaa..law letrik xde ke kat umah plug x cukup ke boleh la guna poerbank ni untuk charge hanset..
mudah je..t naim kongsikan gambar kat bawah..
naim ade jual sesiapa yang hendak mengambil tempahan sila pm naim kat fb ye aznaim93@gmail.com
hehehe..murah je naim jual kat kawan2.yang penting jadi la kawan naim..law bukan kawan naim jual mahal2.hahaha
ok..?


Jumaat, 19 Julai 2013

PERSIAPAN UNTUK KAD RAYA..

assalamualaikum.hehehe..hari ni genap la 10 ramadhan..lagi 19 hari lagi akan sambut syawal...
oleh itu dengan bangganya saya akan mengumumkan saya akan mengepost kad raya kepada siapa yang bertuah..hahahaha...cini mali...kad raya dah beli..ada banyak jenis..mahal lak 2..adess..

baik buat sendiri kan..kan..hahaha..tapi apekan daya dah malas sangat...beli je la...

eh..bukan nk membazir..yela..saya cuma ingin menghidupkan tradisi zaman dahulu kala..zaman prasejarah dulu nu.hahahaha
hehehe..banyak x??harapan kad raya dibalas ler.hahaha
ok2..jgn fikir nak raya je..puase dulu.hahaha..kan upin ipin

ok..tatata..tititi..assalamualaikum... cer komen ckit bh.haha

Khamis, 18 Julai 2013

USM TERBAIK MALAYSIA

salam n hi :)
saje je gatai tangan nak update pasal USM niy, tengok kawan2 dah dapat keputusan kemasukan universiti kan
so saje je lah nak cerita sikit pasal USM niyh hhihi
skang niy ambilan 2013/2014 kan, 
adik2 yang dapat USM niyh sangat beruntung tau, sebab ade MunShi, daripada 20000 lebih 
yang apply hanya 5300 lebih je yang berjaya masuk USM,
jadi siapa yang dapat tu jangan lepas kan peluang yang dah ade tu ye
USM niy sangat BEST !!
tempat die pon sangat strategik, depan jembatan pulau pinang tu je USM tade la jauh mane pon
daripada USM boleh nmpak Jembatan Penang tu, 
Asrama kat USM atau dipanggil desasiswa banyak disediakan,
antaranya Restu, Saujana, Tekun, Indah Kembara, Aman Damai, Cahaya Gemilang, Bakti Permai dan Fajar harapan, kampus induk je lah :)

USM
sangat best sebab, teletak kat kawasan bandar, 
KFC, McD, Subway, Baskin Robin, Tesco,Pizza hut, dll
semua tu kat depan USM jer, korang just jalan kaki je lah, cuma korang ade duet atau tak jer..huhu
duduk kat Penang niy korang akan gemuk nyer la, banyak makanan sedap2 kat penang niy, lagi2 nasi Kandaq, pesembor, laksa penang dan lain2 lagi yang tak boleh mention takot korang terliur.
Ramai orang jeles ngn USM sebab kedudukan yang begitu strategik.
dekat dengan pantai, restoran hammer bay (terkenal dalam novel2 cinta),
queensbay, airport, jembatan pulau pinang,
selalu kteorang BBQ kat bawah jembatan Penang jer, BEST ok !!

Fasiliti kat USM first class
pusat sukan semua ada, dan masih baru, kolam renang saiz olimpik. stadium hoki antrabangsa, padang bola, memanah, golf semua ada,
kemudahan untuk beriadah juga ada, seperti denai tuk jogging tasik fajar dan aman, situ jugak ade biawak besar buaya, selalu dorang bagi roti gardenia, roti lain biawak tak nak !
siapa yang dapat cahaya gemilang boleh la merasa tandas first class dan durian valley, Cahaya Gemilang merupakan hostel yang paling fresh dan segar dalam USM sebab dikelilingi pokok2 yang menghijau,
jadi korang before nak datang USM tu, aku saran kan tengok la filem ALI SETAN, and korang cuber tengok tempat2 diorang berlakon, keadaan tersebut masih sama :)

setakat tu je lah nak coret kalau de pape hal boleh PM yer :) salam

Rabu, 17 Julai 2013

seharian yang penat

assalamualaikum..hehehe..
penat ler baru sampai umah je ni..hari ni naim pergi islamic bank..
ye la nak memohon pinjaman PTPTN kena ade akaun bank islam..
gileerr..dekat 2 jam tggu baru boleh wat..
naim pergi dengan kawan naim..nasib la ade kawan kan..boleh la sembang-sembang..hehe
sekarang dah asa lega kerana akaun bank islam dah siap..
so..sekarang untuk langkah seterusnya naim perlu beli no pin PTPTN di BSN..hahaha..move on...
banyak bende lepas ni nak kena buat
1)beli baju
2)pemohonan biasiswa
3)mohon ptptn
4)bla..bla..bla...
banyak sangat..xtaw la ..sekarang ni serabut sudah.hahaha..laptop x hantar servis lagi..aduhai..mohon Allah lancarkan urusan naim..
.ni bank islam ade wat kad baruu..nampak garang kan.hehehe..kk assalamualaikum..jaga diri k..

Isnin, 15 Julai 2013

ceoteh naim seminggu

assalamualaikum..hehehe..udah lama naim x update blog kan..huhuhu
naim sekarang ni sibuk sagat..ye la.dengan persiapan untuk masuk Universiti lagi lepas tu persisapan nk raya lagii..ooopsss.hehehe...bukan over nk raya ..tapi naim siapkan awal2...alhamdulillah naim dah pegi beli kain untuk buat baju..dan dah hantar dekat kedai jahit..untung la makcik 2 masih mahu terima tempahan naim cbb naim selalu buat baju raya kat dia.hehe..
ha lupa lak nk gtaw..hari tu naim ade dapat dua tawaran melanjutkan pelajaran ke Universiti..USM dan UM..agak binggung la..tp Alhamdulillah naim telah dapat uat keputusan..naim memilih USM..walaupun ramai cikgu naim agak tidak berapa setuju dengan pilihan naim 2..naim asa naim dah buat pilihan terbaik..
syukur la ade 2 org cikgu naim ni beri sokongan terhadap pilihan naim 2..
naim akan buktikan kepada guru2 naim ape yang naim pilih sekarang adalah yang terbaik dalam hidup naim..InsyaAllah..moga Allah permudahkan urusan naim dimasa depan...Aminn..

naim bangga kerana semua kawan2 naim baik di sekolah dan kawan fb berjaya melanjutkan pelajaran di Universiti..tapi..naim sedih juga..kawan naim ade yang x berjaya..namun.naim sentiasa akan mendoakan agar mereka layak selepas membuat rayuan..naim x tenang kalau ade antara kawan naim yang berasa sedih..ye la..selain family kawan2 la yang naim ade..naim nak bagi taw ni..naim sayang semua kawan2 naim..hehehe..touching la..adess.haha..alaa ckit je.hehe..
k la..naim asa sampai disini je naim merapu..assalamualaikum.. ^_^

Rabu, 10 Julai 2013

terima kasih cik yaya

terima kasih cikyaya..hehehe..akhirnya dah dapat banner yang dijanji kan..

semoga banner ni kekal lama tanda persahabatan.hahaha

cikyaya

Selasa, 9 Julai 2013

KEBETULAN SEBAGAI SATU PERTANDA??HEHEHE

3:08 pm .....assalamualaikum...huhuhuhu...
hari ni naim n story mory ckit..ade gak la berkaitan dengan hati dan perasaan..tp dy punya mood agak best..
ceria dan kelakar je.hahaha
Naim masa form 4 (2009) ade la kenal dengan seorang gadis ni..kami kenal melalui no fon la..bukan face to face..haha
kawan naim la bagi no kat naim..konon2 nk suruh naim ejas (mengorat)..naim pon mesange la gadis 2...msg2 cm 2 je la...pas2 kami lost contact..ye la dy pon dah ade pakwe yang agak mengokong..jadi kami lost contact..
masa naim form lower 6..kawan naim ni ade ajak naim pgi shoping..katanya dy nk jmpa kawan dy di AS.. oppsss lupa (alor star) ye bukan amerika syarikat..hahahaa...
naim pon on je la..tgah2 lepak jmpa la kawan kepada kawan naim ni..naim tnya la sklah mana.dy ckp sklah SMK TUNKU ABDUL RAHMAN.. naim pon teringat kembali kat gadis yang naim msg pada 2009 tu.gadis 2 pon sklah yang sama..naim tnya la kenal x gadis bernama ANNA...perempuan tu ckp kenal la..jadi dah cm kebetulan dah naim berjumpa dengan kawan ANNA ni..jadi naim mintak la no kat gadis tadi..pas2 naim dengan anna pon berhubung semula..tapi kami kawan je la..jgn fikir kami ade hubungan kapel mapel lak.huhuhu...
walaupun ade no telefon..kami just msg masa raya je..cm wish selamat hari raya cm 2 je,.kerana ANNA ni dah ade pakwe baru..x la berani kacau sangat..hehehe..alhamdulillah mereka kekal sehingga sekarang..lepas 2..baru2 ni naim ade contact ANNA ni..call la..sembang2..pas2 dy ceta la umah atok dy dekat daerah pendang..sama daerah dgn naim cuma kg lain2..nk jadikan kebetulan kali keduanya..umah atok dy 2 dekat kg yang pernah atok naim tggal dulu..selidik punya selidik..tgok2 kami ni sepupu yang jauh.hahaa..kira ade ikatan gak la kan.hahaha..kami pon ketawa besar bila teringatkan kebetulan yang berlaku ke atas kami..adakah ini jodoh?hahaha..xtahu..rahsia Allah...
Ade bnyak lagi kebetulan yang berlaku keatas kami berdua yang sering berkaitan..cuma naim xmampu nk ungkap kat laman blog ni.haha..xpe la 2 saja naim nk ceta k..sayang u all..

jgn lupa komen dan follow k.. ^_^

Isnin, 8 Julai 2013

KECEWA SANGAT

ASSALAMUALAIKUM..
haloooo u all..
naim kecewa sangat..sangat kecewa..tersangat-sangat,...
ehh...ade ke org baca post ni.huhuhu..xpe..
naim post je..law ade 2 ade la..law xde 2 xde la..
nasib la kan..org baru nak join blog.hahaha

eh lupa lak nk gtaw..naim kecewa sebab ape..
ssh la nk gatw kat u all.
tp dlm entry ni la naim nk kongsikan..dengan sape lagi...
naim kecewa cbb x dpt beli cd game tadi..adess...dah lama tunggu..last2..duit x cukup nk beli..
sedih sesangat2..

assalamualaikum..esk naim akan ceta benda best,,..huhuhu

Ahad, 7 Julai 2013

MEMELUK AGAMA ISLAM KERANA BUDAK KECIL

Masuk Islam Kerana Seorang Budak Kecil | Kisah ini amat menyentuh hati bagi sesiapa yang membacanya. Kisah menarik ini bermula di mana seorang makcik tua yang dikatakan hendak membunuh diri memeluk Islam hanya kerana dengan seorang budak kecil yang datang kerumahnya, nak tahu lebih lanjut mari kita hayati kisah ini, semoga dapat dijadikan teladan kepada kita semua. Insha Allah.



Pada setiap Jumaat, selepas selesai menunaikan solat Jumaat, seorang Imam dan anaknya yang berumur 7 tahun akan berjalan menyusuri jalan di kota itu dan menyebarkan risalah bertajuk “Jalan-jalan Syurga” dan beberapa karya Islamik yang lain.

Pada satu Jumaat yang indah, pada ketika Imam dan anaknya itu hendak keluar seperti biasa menghulurkan risalah-risalah Islam itu, hari itu menjadi amat dingin dan hujan mulai turun. Anak kecil itu mula membetulkan jubahnya yang masih kering dan panas dan seraya berkata “Ayah! Saya dah bersedia”

Ayahnya terkejut dan berkata “Bersedia untuk apa?”

“Ayah bukankah ini masanya kita akan keluar menyampaikan risalah Allah.”

“Anakku! Bukankah sejuk keadaan di luar tu dan hujan juga agak lebat”

“Ayah bukankah masih ada manusia yang akan masuk neraka walaupun ketika hujan turun”

Ayahnya menambah “Ayah tidak bersedia hendak keluar dalam keadaan cuaca sebegini”

Dengan merintih anaknya merayu “Benarkan saya pergi ayah?”

Ayahnya berasa agak ragu-ragu namun menyerahkan risalah-risalah itu kepada anaknya “Pergilah nak dan berhati-hatilah. Allah bersama-sama kamu!”

“Terima kasih Ayah” Dengan wajah bersinar-sinar anaknya itu pergi meredah hujan dan susuk tubuh kecil itu hilang dalam kelebatan hujan itu.

Anak kecil itu pun menyerahkan risalah-risalah tersebut kepada sesiapa pun yang dijumpainya. Begitu juga dia akan mengetuk setiap rumah dan memberikan risalah itu kepada penghuninya. Setelah dua jam, hanya tinggal satu saja risalah “Jalan-jalan Syurga” ada pada tangannya. Dia berasakan tanggungjawabnya tidak akan selesai jika masih ada risalah di tangannya. Dia berpusing-pusing ke sana dan ke mari mencari siapa yang akan diserahkan risalah terakhirnya itu namun gagal.

Akhirnya dia ternampak satu rumah yang agak terperosok di jalan itu dan mula mengatur langkah menghampiri rumah itu. Apabila sampai sahaja anak itu di rumah itu, lantas ditekannya loceng rumah itu sekali. Ditunggunya sebentar dan ditekan sekali lagi namun tiada jawapan.

Diketuk pula pintu itu namun sekali lagi tiada jawapan. Ada sesuatu yang memegangnya daripada pergi, mungkin rumah inilah harapannya agar risalah ini diserahkan. Dia mengambil keputusan menekan loceng sekali lagi. Akhirnya pintu rumah itu dibuka.

Berdiri di depan pintu adalah seorang perempuan dalam lingkungan 50an. Mukanya suram dan sedih. “Nak, apa yang makcik boleh bantu?” Wajahnya bersinar-sinar seolah-olah malaikat yang turun dari langit.

“Makcik, maaf saya mengganggu, saya hanya ingin menyatakan yang ALLAH amat sayangkan makcik dan sentiasa memelihara makcik. Saya datang ini hanya hendak menyerahkan risalah akhir ini dan makcik adalah orang yang paling bertuah”. Dia senyum dan tunduk hormat sebelum melangkah pergi.

“Terima kasih nak dan Tuhan akan melindungi kamu” dalam nada yang lembut

Minggu berikutnya sebelum waktu solat Jumaat bermula, seperti biasa Imam memberikan ceramahnya. Sebelum selesai dia bertanya ” Ada sesiapa nak menyatakan sesuatu”

Tiba-tiba sekujur tubuh bangun dengan perlahan dan berdiri. Dia adalah perempuan separuh umur itu. “Saya rasa tiada sesiapa dalam perhimpunan ini yang kenal saya. Saya tak pernah hadir ke majlis ini walaupun sekali. Untuk pengetahuan anda, sebelum Jumaat minggu lepas saya bukan seorang Muslim.

Suami saya meninggal beberapa tahun lepas dan meninggalkan saya keseorangan dalam dunia ini” Air mata mulai bergenang di kelopak matanya.

“Pada Jumaat minggu lepas saya mengambil keputusan untuk membunuh diri. Jadi saya ambil kerusi dan tali. Saya letakkan kerusi di atas tangga menghadap anak tangga menuruni. Saya ikat hujung tali di galang atas dan hujung satu lagi diketatkan di leher.

Apabila tiba saat saya untuk terjun, tiba-tiba loceng rumah saya berbunyi. Saya tunggu sebentar, pada anggapan saya, siapa pun yang menekan itu akan pergi jika tidak dijawab. Kemudian ia berbunyi lagi. Kemudian saya mendengar ketukan dan loceng ditekan sekali lagi”.

“Saya bertanya sekali lagi. Belum pernah pun ada orang yang tekan loceng ini setelah sekian lama. Lantas saya melonggarkan tali di leher dan terus pergi ke pintu”

“Seumur hidup saya belum pernah saya melihat anak yang comel itu. Senyumannya benar-benar ikhlas dan suaranya seperti malaikat”. “Makcik, maaf saya mengganggu, saya hanya ingin menyatakan yang ALLAH amat sayangkan makcik dan sentiasa memelihara makcik” itulah kata-kata yang paling indah yang saya dengar”.

“Saya melihatnya pergi kembali menyusuri hujan. Saya kemudian menutup pintu dan terus baca risalah itu setiap muka surat Akhirnya kerusi dan tali yang hampir-hampir menyentap nyawa saya diletakkan semula ditempat asal mereka. Aku tak perlukan itu lagi”.

“Lihatlah, sekarang saya sudah menjadi seorang yang bahagia, yang menjadi hamba kepada Tuhan yang satu ALLAH. Di belakang risalah terdapat alamat ini dan itulah sebabnya saya di sini hari ini. Jika tidak disebabkan malaikat kecil yang datang pada hari itu tentunya roh saya ini akan berada selama-lamanya di dalam neraka”

Tiada satu pun anak mata di masjid itu yang masih kering. Ramai pula yang berteriak dan bertakbir ALLAHUAKBAR!

Imam lantas turun dengan pantas dari mimbar lantas terus memeluk anaknya yang berada di kaki mimbar dan menangis sesungguh-sungguh hatinya. Jumaat ini dikira Jumaat yang paling indah dalam hidupnya. Tiada anugerah yang amat besar dari apa yang dia ada pada hari ini. Iaitu anugerah yang sekarang berada di dalam pelukannya. Seorang anak yang seumpama malaikat.

 ^_^
 ^_^

Sabtu, 6 Julai 2013

BIRTHDAY BOY..

assalamualaikum dan selamat pagi 08:08 am 7 JULAI 2013

tarikh diatas sagat bermakna buat naim.hehhe..tu tarikh naim mula wujud didunia ni..alaa..
kira cm birthday naim ler,haha.skg naim betul-betul dah umur 20 tahun :-(  naim xnk 20..asa tua sangat nmpaknya.....tapi naim happy cbb ramai kwan naim ingat tarikh tu..huhuhu.myb senang diingat kot..7.7.1993
mudah kan nk engat..hahha
naim nk ucapkan terima kasih kepada kawan-kawan naim yang wish birthday kat naim..heehee..naim mmg terharu sangat walaupun tiada hadiah..
kawan-kawan lebih bermakna dari hadiah
..tapi kalau ade yang nk bagi
naim ambil je.haha..yela bukan senang nk dapat hadiah dari seseorang kan.huhuhhu
dulu masa sekolah selalu la naim dapat hadiah dari kawan-kawan..dari orang yang x dijangka pon ade.
hehehe..biasa la budak top 5 kat sekolah..hehehe..ramai la perminat..haha..tudia perasan lak naim ni kan..walawehh jelas masuk bakul angkat sendiri .haha...tapi xpe la hadiah xde pon xpe cukup la dengan ucapan ..itu sudah menunjukkan anda mengingati tarikh penting seseorang

naim asa nak letak satu pic la..jap ek..huhuhu
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
V
 COMEL X KAK TON??? COMELL KAN..HUHUHUHU..
MARAH LAK KAK TON NANTI KAT NAIM


OK TERIMA KASIH KERANA BACA BLOG NAIM..KOMEN CKIT YE,,T NAIM FOLLOW KORANG.

Jumaat, 5 Julai 2013

kenanganku di STPM

assalamuaaikum dan selamat tengah hari 12:02 pm

Hari ni naim nak cerita tentang pengalaman naim semasa belajar di tingkatan 6 atau ambil STPM la..
Naim lihat sekarang ni ramai pelajar lepasan SPM menganggap STPM sebagai pilihan terakhir untuk melanjutkan pelajaran ke Universiti..tapi bagi naim la kan..baik jgn pandang lekeh kat STPM ni..haha..bukan nk bela tapi kena bela jugak la STPM memang best..tahap kebestan dia tu susah nk cerita la..ye la pengalaman kita yang terakhir disekolah kan..lepas ni kita dah x boleh masuk sekolah dah.melainkan kita cikgu atau staff di sekolah..tp kalau cikgu pon suasana dy x sama cm pelajar dah..haha
jadi naim nk nasihat ckit la kepada pelajar-pelajar yang masih bersekolah tu..nikmatilah hari-hari anda di sekolah sebaik mungkin..jgn asyik nk mengelat saja..

eh melalut lak naim ni..hehehe..sorry x sedar ler..

ok .naim ada tanya kawan2 naim di U apa pendapat lecture mereka tentang pelajar STPM..mereka kata..lecture mereka puji  pelajar lepasan STPM kerana pandai membawa diri daripada budak dipolama.
lagi mereka kata,lepasan STPM nampak matang dan bergaya,..haha..(bergaya tu naim tmbah k).haha
TAHUKAH ANDA soalan STPM dioalah oleh Universiti terkemuka??
x tahukan..melaikan pelajar STPM je yang tahu.hahaha

Alhamdulillah resualt STPM dah keluar..
bangga juga la bila tengok result mampu buat ibu dan ayah tersenyum puas..selama ni pengorbanan ibu dan ayah naim untuk memberi sokongan terhadap naim untuk terus belajar dapat dibalas..oh abang naim pon lepasan STPM ..sekarang ni menuntut di  Universiti Malaysia Pahang dalam jurusan pengurusan projek..

so kepada adik-adik atau kawan-kawan yang buntu untuk menerskan pelajaran..jangan takut untuk memilih STPM...STPM sekarang dah di naik tarafkan..dah belajar ikut sistem modula...ala cm sistem kat U tu..sem by sem..

ok lah jgn lupa tinggalkan komen dan soalan jika x faham k..naim akan bantu insyaallah..follow naim tau..assalamualaikum

Semangat di Bulan Ramadhan

assalamualaikum dan selamat malam.haha..
mcm mana dah ready nk puasa??hehe..
ala maklum la dah dekat nk puasa ni ,so naim nk kongsikanla ape yang patut yang berkaitan dengan bulan ramadhan ni,,
diharapkan ramadhan kita pada tahun ini menjadi bulan ramadhan yang paling bermakna buat kita..

ni naim letakkan niat berpuasa dan

doa berbuka puasa..


naim nak ucapkan selamat menjalankan ibdah berpuasa dan amalan2 yang sunat di bulan puasa..
hehe..sama-sama la kita berpuasa taw,..jgn x puasa..

jgn lupa tinggalkan komen anda dan follow saya

Khamis, 4 Julai 2013

..............MENTAFSIR MIMPI .........

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT PAGI HEHEHE ape mimpi naim pagi-pagi dah update blog kan.haha sebenarnya naim nk kongsi tentang mimpi naim semalam.. korang tahu ape naim mimpi??jeng...jeng...jeng.. naim mimpi rambut naim gugur..eee...ngerinya.. esk 2 naim ceta kat ibu naim..paling mengejutkan....
bukan naim saja yang mimpi 2..ibu naim pon turut bermimpi yang sama tanpa membuang masa dan emas..naim pon segera membuka laptop kesayangan naim dan mencari TAFSIR MIMPI MENURUT ISLAM . dalam tafsir 2 ckp..kalau mimpi rambut gugur akan berlaku benda buruk kat kita.. tapi kita x boleh percaya sangat kerana takut syirik... jadi Naim berserah kepada Allah agar dijauhkan musibah dan bala.. menurut ustaz mimpi ade 2..satu dari pada Allah dan satu daripada syaitan mimpi daripada Allah ni law nk tahu mimpi ni benar ke tak (menurut ustaz la) sebelum tidur tu.ambil la wuduk,basuh kaki,gosok gigi,dan semasa hendak tidur baca doa tidur dan berzikir.. naim asa lebih kurang cm 2 la..x bapa engat.. so disini naim nk kongsikan mentafsir mimpi menurut isalam.. tapi AMARAN jangan terlalu taksub taw..takut syirik

 1.Bermimpi menunaikan solat alamatnya akan sempurna kerja di dunia dan akhirat.
2.Bermimpi berlaku perang sabil atau anda akan menunaikan haji alamatnya dosa anda akan diampunkan dunia dan akhirat
3.Bermimpi memasuki masjid haram atau melakukan tawaf di baitulallah alamatnya anda akan mendapat pahala dan nikmat akhirat dan jika seseorang itu berada dalam kesakitan ia akan segera sembuh
4.Bermimpi beri sedekah atau zakat fitrah anda akan berasa suka cita dan aman bahagia
5.Bermimpi memohon doa kepada Allah Taala atau membaca qur'an di rumah anda alamatnya anda akan terlepas daripada bahaya atau sempurna sesuatu pekerjaan yang dilakukan
6.Jika bermimpi membaca qur'an dengan suara yang lanjut alamatnya panjang usia anda
7.Jika bermimpi berpuasa alamatnya anda akan mendapat kekayaan atau menjadi orang yang berpakat besar
8.Jika bermimpi diri anda dalam keadaan bersujud alamatnya anda akan bertapa
9.Bermimpi sembahyangkan jenazah memberi alamat anda akan mendapat pahala di dunia dan akhirat

  10.Jika bermimpi melihat pelita atau sesuatu yang menyala menandakan pekerjaan yang anda lakukan tidak dapat dilakukan oleh orang lain Bermimpi diri atau rumah anda terbakar menandakan anda akan mendapat ilmu kebajikan di dunia dan akhirat

Banner Giveaways Cik Yaya"

selamat datang..selalu la melawat ye. warna ungu cair
 

 jom join.
klik banner ok ^_^

Rabu, 3 Julai 2013

Patah Hati


assalamualaikum dan selamat pagi..hehehe..
hari  ni naim nk kongsikan tentang pengalaman naim bercinta ...ok x??haha
kira ok la kan..tp nk bgi amaran ni..jgn sesekali engat naim ni "mamat jiwang" hahaha
naim x jiwang tp sikit 2 ade la.haha..

naim pernah bercinta semala 4 tahun..wowwow..lama 2..ye la agak lama..tp xde jodoh awal pertengahan februari 2 naim telah putus cinta....
ha ..jgn engat naim yang curang k..naim ni setia pada yang satu taw..oh suweeet sangat -_-  haha...dah2..x boleh nk salahkan sesiapa kerana dah xde jodoh kan..kita kena terima la seadanya walaupun naim merana hampir 2 bulan..
namun kepada Allah kita bermula dan kepada Allah la kita serahkan segala2nya..
daripada bangun daripada perasaan kecewa 2 dengan sabar dan tabah..ecececece...nk ckp naim sabar dan tabah lettew.haha..ade la ckit.haha.naim nk pesan ni..berapa lama mana kita kapel x menjamin kebahagiaan..
sekarang ni naim asa lebih baik naim pentingkan mana yang lebih penting..soal jodoh kalau dah sampai naim terima je..bagi naim 2 lebih baikkan daripada mengharapkan sesuatu yang x pasti.hehe
Alhamdulillah naim lebih tenang sekarang kerana kawan2 adalah yang terbaik ...hehe..
tp naim x melarang kamu semua bercinta..x salah bercinta..tp cinta lah kerana Allah..bukan kerana nafsu,..
cinta Kerana Allah lebih menjamin kebahagiaan..ok lah
sampai disini sahaja cerita cinta kita,.hehehe..
assalamualaikum..jgn lupa tinggalkan komen ye,,..

SEMANGAT BARU

ASSALAMUALAIKUM HYE...KINI BARU LA BERSEMANGAT NK BERBLOG.HAHA..UCAPAN TERIMA KASIH BERJUTA-JUTA KEPADA CIK YAYA A.K.A www.cikyaya.my ..sebab sudi memeriahkan blog saya ni.haha...ape2 pon saya xde la nk post sangat mlm ni cuma nk ucapkan beribu2 terima kasih kepada cik yaya la sebab sudi membantu saya dalam soal blog ni..kepada rakan2 yang ingin mengikuti blong cik yaya sila klik llink yang warna biru 2..blong dy menarik..mcm2 ade..mcm astro.haha..pelbagai pengajran dan nasihat dapat kita terima dari cik yaya..bertuah jika anda kenal dgn cik yaya..ok guys..dah ngantok..assalamualaikum.. daaa...nite..

testing

naim tumpang jap ye yaya nak test..hehe

Isnin, 24 Jun 2013

ucapan kepada cik yaya.haha

assalamualaikum dan selamat sejahtera..haha..amboi ..terima kasih kepada yaya..sahabat baru saya..dy la bnyak tolong saya wat benda alah ni..perh susah..tgok x blog cik yaya hari ni?haha..dy wat suspen...cm dy lak yang bertunang.haha..padahal kawan dy.haha..adess.ade2 aje cik yaya kita 2..haha
ape-ape pon kita doakan cik lepas ni cik yaya kita lak tunang..haha..ok assalamualaikum semua

Sabtu, 22 Jun 2013

PERKENALAN

SELAMAT DATANG KE BLOG AZNAIM
get this widget here

Jumaat, 21 Jun 2013

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca dan kawan2..nama saya muhammad naim bin osman..saya beru je buat blog ni..ni blog pertama saya la.actually saya tak pernah berniat pon nk wat blog..tetapi muncul keinginan saya setelah melihat blog rakan2 saya..haha..saya lepasan STPM..siapa yang lepasan STPM kat sini??STPM best kan...saya menawarkan khidmat kaunselig kepad pembaca..jgn risau FREE je.haha..bab cinta,masalah belajar dan masalah peribadi..
ni pic saya la -------------------->
Tambah kapsyen